Gesztenyés kocka
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 30 dkg kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 4 tojásfehérje
krém
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg gesztenye massza
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés
A kristálycukrot a tojássárgával és a vízzel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és a kakaót is. A tojásfehérjét felverjük, majd a masszába keverjük óvatosan kézzel. Megsütjük. Krém: A margarint a vaníliával, a porcukorral és a gesztenyemasszával elkeverjük, majd a tejben a lisztet sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a gesztenyés masszát. A tésztára kenjük és csokiforgáccsal megszórjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.